PERA MANCA CARTUXA 2018 0.75 l

PERA MANCA – Cartuxa vyninės šedevras. Geriausias tarp geriausių ne tik Alenteže, bet ir visoje Portugalijoje. Raudonas PERA MANCA vynas yra ne tik prabangus bet ir brangus vynas. Vyno butelio kaina siekia daugiau nei 300 eurų. PERA MANCA yra kultinis pietų Portugalijos vynas. Analogiškai BARCA VELHA vynui, kuris pasiekęs šlovės viršūnes šiaurinėje Portugalijoje.
Baltasis vynas PERA MANCA yra gaminamas iš „Antão Vaz“ ir „Arinto“ vynuogių veislių. Būdinga citrusinių vaisių spalva ir subtilus kompleksinis vaisių aromatas.

69,99

Aprašymas

PERA MANCA CARTUXA 2018 – Prabangus vynas šventei

Vyno tipas: Cartuxa – baltas sausas vynas
Veislės sudėtis: Antao Vaz, Arinto
Tūris: 0,75 L
Stiprumas: 13%

PERA MANCA – CARTUXA vyninės šedevras, išskirtinis, prabangus vynas

PERA MANCA – Cartuxa vyninės šedevras. Geriausias tarp geriausių ne tik Alenteže, bet ir visoje Portugalijoje. Vyno pavadinimas kilęs nuo “pedra manca” ir reiškia “atsivėręs akmuo”. PERA MANCA vynai yra gaminami tik geriausiais metais iš rinktinių vynuogių. Dažniausiai vynas nėra filtruojamas. PERA MANCA vynas, po to kai buvo nustotas gaminti XIX a., šviesą išvydo 1993 metais (iš 1990 metų vynuogių derliaus). Vynas gamintas ir 2008, 2010, 2011, 2013 ir 2014 metais. Raudonas PERA MANCA vynas yra ne tik prabangus vynas bet ir brangus vynas. Vyno butelio kaina > 300 eurų. PERA MANCA yra kultinis pietų Portugalijos vynas. Analogiškai BARCA VELHA vynui, kuris pasiekęs šlovės viršūnes šiaurinėje Portugalijoje.

Portugališko vyno ambasadoje rasite 3 prekinių ženklų Cartuxa vyninės vynus:

– Vinea (raudonas ir baltas iš vynuogių veislių mišinių),

– EA (raudonas, raudonas ekologiškas ir raudonas rezerva kelių skirtingų vynuogių veislių vynas),

– Cartuxa: Raudonas iš Tricadeira, Aragonez ir Alicante Bouschet. Baltas iš Antao Vaz. Rrožinis putojantis vynas iš Touriga Nacional (100%). Raudonas reserva vynas iš Aragonez ir Alicante Bouschet veislės vynuogių).

– Pera-MANCA baltas vynas iš Antao Vaz ir Arinto veislės vynuogių

– Tapada do Chaves: Rezerva raudonas vynas iš Tricadeira, Aragonez ir Alicante Bouschet. Baltas vynas iš vynuogių mišinio.

Būtina paminėti, kad Tapada do Chaves vyną gamina Tapada do Chaves SA Lda. Vyninė veikia kaip atskiras ūkio subjektas. Dėl ypač glaudaus minėtos vyninės ir Cartuxa bendradarbiavimo, bendros marketingo ir pardavimų komandos šios vyninės yra pristatomos kartu.

Nepakartojamų poskonių ir aromatų gausa pasižymi tiek klasikinio stiliaus „Cartuxa“, tiek ir modernesnio stiliaus „Pera Manca“ vynai. Išskirtinai Portugališko vyno ambasadoje.

Daugiau informacijos apie Cartuxa vyninę ir jos gaminamus vynus rasite vyno daryklos paskyroje https://www.cartuxa.pt/

Cartuxa –  Vyninės atsiradimas, Jėzuitų ordinas ir Rekolekcijų namai

Adega Cartuxa  unikali Alentežo Evoros regione įsikūrusi vyno darykla. Quinta de Valbom ūkyje įsikūrusios Cartuxa vyninės atsiradimas yra glaudžiai susijęs su jėzuitų ordinu. Vyninės atsiradimo priešistorė prasideda 1776 metais.

Jėzuitų ordiną 1540 m. įkūrė šv. Ignacijus Lojola. 1551 m. jėzuitai atvyko į Evora ir įsteigė Šventosios dvasios kolegiją „Colégio Espirito Santo“.  Vėliau – 1559 m. buvo įsteigtas ir Evora universitetas. 1580 m. Universiteto rektorius jėzuitas tėvas Pedro Silva įsigijo Quinta de Valbom ūkį. Ūkio teritorijoje buvo pastatyti Jėzuitų rekolekcijų namai „Casa de Repouso dos Jesuitas“ ir koplyčia.

Portugalijos ministro pirmininko Marquis de Pombal potvarkiu 1759 m. Jėzuitai buvo ištremti iš Portugalijos. Nacionalizavus turtą, Quinta de Valbom ūkį perėmė valstybė. 1776 m. Jame buvo įrengta vynuogių spaustuvė ir vyno darykla, kurios svarba regiono ekonomikai su kiekvienais metais vis augo.

Vyninė Cartuxa vardu pavadinta dėl šalimais veikusio Kartuksos vienuolyno „Mosteiro da Cartuxa“. Vienuolynas, pastatytas XVI a. viduryje veikia iki šių dienų. 1869 m. dvarą nusipirko Eugenio de Almeida Fondo įkūrėjo prosenelis. Dvarą paveldėjo jo sūnus Carlosas Maria Eugenio de Almeida. Jis daug dėmesio skyrė „Casa Agricola Eugenio de Almeida“ ūkio plėtrai.

Jo iniciatyva pasodinti vynuogynai davė pradžią labdaros Fondo „Fundação Eugénio de Almeida“ finansavimui ir plėtrai. Daugiau informacijos apie Fondo veiklą galima rasti Fondo internetinėje paskyroje https://www.fea.pt/

Naujoji Cartuxa vyno darykla – putojantis vynas ir ne tik ….

Cartuxa vyninė, įsikūrusi buvusiuose Jėzuitų rekolekcijų namuose, buvo rekonstruojama ir tobulinama. Svarbiausios investicijos į modernizaciją atliktos 1993–1995 m. Minėtu laikotarpiu vyninė buvo išplėsta, atnaujinta įranga, padidinti gamybiniai ir sandėliavimo pajėgumai.

Senoji, šiuo metu jau nebenaudojama, bet savo laiku ypač novatoriška įranga yra eksponuojama vyninės muziejuje. Čia galite pamatyti tiek molines amforas raudoniesiems vynams fermentuoti, tiek 1950-aisiais baltųjų vynų fermentacijai naudotas betonines fermentacijos talpas ir cemento talpyklas. Šios iš cemento pagamintos talpyklos iš vidaus būdavo ištepamos derva. Taip buvo užtikrinamas talpų sandarumas.

Naujoji Cartuxa vynino darykla yra įsikūrusi Herdade de Pinheiros dvare. Vyno gamyboje yra įdiegtos trys technologinės naujovės, išskiriančios Cartuxa vyno daryklą iš kitų. Tai yra efektyvūs šaldymo pajėgumai, efektyvi vynuogių rūšiavimo technologija ir galimybė gravitacijos jėgos pagalba judinti / maišyti misas ir vyną.

Išpilstymo linija yra visiškai automatizuota. Jos gamybinis pajėgumas – keturi milijonai butelių per metus. Vyninė gamina raudoną, rožinį, baltą ir putojantį natūralios fermentacijos vyną. Pagrindinės produktų linijos: „Vinea“, „EA“, „Foral de Évora“, „Cartuxa“, „Scala Coeli“ ir legendinė „Pêra-Manca“. PERA MANCA – Cartuxa vyninės šedevras, tiek pat kultinis, kiek ir prabangus vynas.

Alentežas, Portugalija

Seniai žinomas dėl kamštinių miškų, alyvmedžių giraičių ir kviečių laukų, Alentežas, esantis į pietryčius nuo Lisabonos, tik palyginti neseniai išgarsėjo savo vynu. Iki 1980 metų Douras, Dao ir Bairrada buvo pagrindiniai Portugalijos vyndarystės regionai. Nors regione visada buvo gaminama šiek tiek vyno, savo reputaciją, prilygstančią Dourui, Alentežo regionas įgavo tik po 1991 m.

Nors Alenteže galima sutikti ir tarptautinių vynuogių veislių, tokių kaip „Cabernet“ ir „Syrah“, Alentežo vyndariai išlieka ištikimi vietinėms vynuogių veislėms. Tarp jų „Trincadeira das Pratas“, „Aragonez“ („Tempranillo“), „Periquita“ ir „Alicante Bouschet“.

Alentežas (regioninė sostinė: Évora) yra didžiausias Portugalijos regionas. Regiono plotas – 31 500 km2, o tai sudaro maždaug trečdalį šalies teritorijos. Alentežas ribojasi su Centro, Algarvės ir Ispanijos Extremaduros bei Andalūzijos regionais. 2019 m. Alentežo regione gyveno 705 478 gyventojai (Eurostatas, 2020 m.).

Vidutinis gyventojų tankumas buvo 22,6 žmonės / km2, o tai yra mažiausias gyventojų tankumas tarp Portugalijos regionų. Alentežo ir Douro regiono vynai neretai yra laikomi geriausiais Portugališkais vynais.  Net du Alentežo miestai – Elvasas ir Évora, yra įtraukti į UNESCO pasaulinio paveldo objektų sąrašą.

Vyno gamyba Alenteže, kaip ir kituose Portugalijos regionuose, remiasi skirtingų vynuogių veislių vyno maišymo „blendinimo“ tradicija. Tendencijos pastaraisiais metais šiek tiek keičiasi. Šiandieninė rinka, ypač užsienio, vis dažniau reikalauja vienos vynuogių veislės vyno. Paprastai vyndariai gamina skirtingų vynuogių veislių vyno mišinius, pigiausių (pvz. stalo vynas) ir brangiausių produktų kategorijose. Produktų gamos vidurys neretai paliekamas rūšiniam vienos vynuogių veislės vynui.

 

Papildoma informacija

Butelio dydis

Gamintojas

Metai

Regionas

Vyno tipas

Sausas

Vynuogių veislė

,