Robusta kavos pupelės ROSSIO 1 Kg

Kavos pupelės NICOLA ROSSIO – Kavos pupelių mišinys: 90% Robusta, 10% Arabica. Gamintojas: Massimo Zanetti Group, Portugalija. Glotnus, idealiai subalansuotas espresso puodelis… Kavos pupelių mišiniai – kavos pupelių skrudintojo kūrinys. Slaptas receptas gaunamas maišant skirtingas Single origin kavos pupeles, derinant jų charakterius, skonius ir aromatus.

16,49

Aprašymas

Robusta kavos pupelės ROSSIO 1 Kg

Robusta kavos pupelės ROSSIO: kavos pupelių mišinys. Sudėtis: 90% Robusta; 10% Arabica

Kavos rūšis: kavos pupelės

Kiekis: 1000 gr.

Kavos pupelės Robusta 90%, Arabica 10%

Kilmės šalis: Portugalija

Gamintojas: Massimo Zanetti Beverage Group

Kavos pupelės Robusta 90%, Arabica 10% NICOLA ROSSIO coffee blend

Vidutiniškai skrudintas Arabikos ir Robusta kavos mišinys, turintis ryškų Robusta kavos intensyvumą. Mišinyje dera gausūs Arabikos iš Centrinės ir Pietų Amerikos aromatai.

Daugiau informacijos apie Massimo Zanetti Beverage Group jų internetiniame puslapyje.

Nicola Cafe Restaurant ir NICOLA kava

Nicola kava pavadinimo atsiradimas siekia dar 1779 metus. Tuo metu „Nicola Café Restaurant“ buvo bohemiška ir didelio populiarumą turėjusi Lisabonos kavinė.

Tai buvo rašytojų ir politikų susitikimo vieta. Kartu ši kavinė buvo viena garsiausių Lisabonos poezijos ir kitos grožinės literatūros skaitymo ir aptarinėjimo vietų. Viena iš garsenybių, mėgusių lankytis kavinėje, buvo Portugalų poetas Bocage’as.

Nuo pat pradžių Nicola turėjo savo kavą. Kavos pupelės buvo vežamos iį Brazilijos ir San Tomė bei Prinsipės ir parduodamos su prekės ženklu „Nicola“. Netrukus buvo atidaryta kavos skrudinimo manufaktūra Venda Nova vietovėje.

Šiuo metu “Nicola” yra garsus prekės ženklas tiek Portugalijoje, tiek ir už jos ribų.

Portugališko Vyno Ambasada – Kavos Asortimentas

Portugališko vyno ambasada siūlo 3 maltos kavos NICOLA rūšis: NICOLA Bocage, NICOLA Selecto ir NICOLA Rossio.

Kavos pupelių mėgėjai galirinktis Portugalijoje skrudintas, buvusiose kolonijose užaugintas retas kavos pupeles 1 kg pakuotėse:

Kavos pupelės NEGRITA Rubi, 1 kg

Kavos pupelės CAPE VERDE FOGO, 1 kg

Kavos pupelės TIMOR, 1kg

Kavos pupelės BRASIL CERRADO 1 kg

Trumpai apie kavą

Kava pasižymi begale skirtingų charakterių, skonių ir aromatų. Kavos pupelių skiriamieji ypatumai priklauso nuo jų geografinės kilmės. Visi trys pasaulio kavos auginimo regionai – Lotynų Amerika, Azija ir Afrika – skiriasi savo dirvožemiu, vyraujančiu aukštingumu ir klimatu.

Tai formuoja unikalų kavos charakterį. Single origin – vienos rūšies, iš konkrečios šalies ar regiono kilusios pupelės, pasižyminčios tik joms būdingu charakteriu, sukurtu vietinio mikroklimato. Single origin kavos pupelės suteikia galimybę suprasti kokio skirtingo bei savito skonio ir aromato gali būti skirtingomis sąlygomis auginta kava.

Kavos pupelių mišiniai – kavos pupelių skrudintojo kūrinys. Slaptas receptas gaunamas maišant skirtingas Single origin kavos pupeles, derinant jų charakterius, skonius ir aromatus. Kuo švelnesnis yra kavos pupelių skrudinimas, tuo aiškiau atsiskleidžia kavos unikalumas, užčiuopiami jos skoniai, užuodžiami aromatai.

Kaip paruošti gerą kavą?

Kad kava atskleistų savo charakterį, sumalkite pupeles prieš pat ruošiant kavos puodelį. Jei kavą plikysite puodelyje, sumalkite pupeles truputį rupesniu malimu.  Užpilkite šviežiai užvirusiu ir keletą minučių pailsėjusiu vandeniu (rekomenduojama 92-95 C˚). Į vidutinio dydžio puodelį rekomenduojama dėti 2-3 šaukštelius maltos kavos. Užpylus kavą reikėtų palaukti 4–5 minutes, ir tik tada išmaišyti ir gerti.

Kavos pupeles laikykite sandariame inde, kad jų neveiktų šviesa, drėgmė, temperatūrų kaita ir oras.