Putojantis vynas Raposeira Super Reserva Blanc de Noirs 2016 0.75 l

Sausas putojantis vynas Raposeira Super Reserva Blanc de Noirs 2016. Veislės sudėtis: Touriga Franca 100%. Tūris: 0,75L. Stiprumas: 13,0%

12,49

Aprašymas

Putojantis vynas Raposeira Super Reserva Blanc de Noirs Bruto 2016

Putojantis vynas Raposeira Super Reserva Blanc de Noirs Bruto 2016: DOC Tavora Varosa, Portugalija

Veislės sudėtis: Touriga Franca 100%

Tūris: 0,75 L

Stiprumas: 13,0%

Putojantis vynas Raposeira Super Reserva Blanc de Noirs Bruto 2016. Techniniai duomenys

Gamintojas: Caves da Raposeira, S.A.

Brandinimo trukmė: 5 metai buteliuose su mielėmis

Oenologas: Prof. Orlando da Costa Lourenço

PH: nuo 3,0 iki 3,2

Cukraus kiekis: 7,0 g/l

Platus putojančio vyno ir skirtingo dydžio vyno butelių pasirinkimas

Portugališko vyno ambasadoje rasite daugiau nei 20 skirtingų Tavora Varosa regiono, Murganheira ir Raposeira vyno daryklose pagamintų aukščiausios kokybės putojančių vynų. Putojantis vynas Raposeira laikomas prestižiniu ne tik Portugalijoje bet ir už jos ribų.

Originalumo ieškantys renginių organizatoriai ar įspūdingos dovanos paieškose pasiklydę renginių dalyviai taip pat turės pasirinkimą. Mūsų asortimente:

Salmanazaras – 9 litrų dydžio putojančio vyno butelis
Imperialis (Mathusalemas) –  6
 litrų dydžio putojančio vyno butelis
Dvigubas Magnumas (Žerobamas) – 3 litrų dydžio putojančio vyno butelis
Magnumas – 1,5 litrų dydžio putajnčio vyno butelis

Žinoma didžiausias – tradicinio 0,75 litrų talpos putojančio vyno butelių pasirinkimas.

Espumantes Raposeira / Murganheira

Sociedade Agrícola e Comercial do Varosa, įsikūrusi Tavora Varosa regione, gamina nepakartojamus Murganheira prekinio ženklo vynus. Tavora Varosa regionas apima Lamego, Tarouca, Moimenta da Beira, Armamar, Tabuaço, San João da Pesqueira, Sernancelhe ir Penedono savivaldybes. Visose jose bendrai yra auginama per 3.000 hektarų vynuogynų.

Regionui būdingas žemyninis klimatas. Palyginti nemažas 500-800 metrų aukštis virš jūros lygio lemia ilgas ir šaltas žiemas bei karštas ir sausas vasaras. Šio regiono vynuogynai auga lengvame, mažai vandenį sulaikančiame priesmėlio granito dirvožemyje. Visa tai sudaro puikias sąlygas putojančio vyno gamybai naudojamoms vynuogėms augti.

Putojančio vyno gamyba yra pagrindinė Távora-Varosa regiono vyndarystės kryptis. Putojančio vyno gamybos tradicija regione išlikusi dar iš XVII amžiaus. 1678 m. putojantį vyną čia pradėjo gaminti Cisterų vienuoliai. 1989 m. Tavora-Varosa regionas tapo pirmuoju nacionaliniu vyno regionu, kuriame buvo išskirta putojančio vyno gamyba.

Tarp baltų vynuogių veislių vyrauja „Malvasia Fina“, „Serceal“, „Gouveio“ ir „Chardonnay“. Tarp raudonų vynuogių – „Touriga Franca“, „Tinta Barroca“, „Touriga Nacional“, „Tinta Roriz“ ir „Pinot Noir“.

„Murganheira“, įkurta daugiau nei prieš 60 metų. Vyno darykla yra žinoma tiek šalies, tiek ir tarptautiniu mastu, kaip aukščiausios kokybės putojančio vyno gamintoja. Vyno darykla turi apie 30 hektarų nuosavų vynuogynų. Vynuogių žaliava gaunama iš daugiau nei 1000 Ha vyninei nepriklausančių vynuogynų.

Daugiau informacijos apie vyno daryklą Sociedade Agrícola e Comercial do Varosa ir jų gaminamus Murganheira vynus rasite vyno daryklos paskyroje https://murganheira.com/tradicao/

Daugiau informacijos apie Raposeira putojančio vyno daryklą ir jos gaminamus vynus rasite įmonės internetinėje paskyroje  https://cavesdaraposeira.com/home/ 

Papildoma informacija

Gamintojas

Metai

Regionas

Vyno tipas

Sausas

Butelio dydis

Vynuogių veislė

Veislinis vynas

Vienos vynuogių veislės vynas