Grande Reserva PRETA David Booth Magnum 2019 1.5 l

Grande Reserva PRETA CUVEE David Booth MAGNUM 2019 1.5 l: sausas, raudonas vynas. Robert Parker 95/100 (2019)

149,00

Aprašymas

Grande Reserva PRETA CUVEE David Booth Magnum 2019 1.5 l

Grande Reserva PRETA CUVEE gaminama nuo 2004 m. ir tik išskirtinio derliaus metais. Iki 2011 m. derliaus visada buvo gaminama dviejų vyndarių – David’o ir Antonio. Davidas Boothas – Antonio Macanita mokytojas ir partneris, išskirtinė asmenybė … deja iškeliavusi per anksti.

“Preta Cuvée David Booth“ – nepakartojamas Fitapreta vyno daryklos šedevras.

„Preta“ buvo gamintas 2004, 2005, 2007, 2008, 2011, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018 ir 2019 metais.

Grande Reserva PRETA CUVEE David Booth 2019 1.5 l: sausas, raudonas vynas.

Gamintojas: Fita Preta Vinhos, Alentežas, Portugalija

Veislės sudėtis:  Alicante Bouschet (30%),  Aragonez (20%),  Castelão (20%),  Trincadeira (10%),  Tinta Miúda (10%),  Tinta Carvalha (5%) ir  Baga (5%).

Gamybos apimtis: 5536 sunumeruoti 0.75 l talpos ir 232 1.5 l talpos buteliai. Vynas į rinką išleistas 2022 m. spalio mėn.

Įvertinimai: Robert Parker 95/100 (2019)

Brandinimas: 24 mėn prancūziško ąžuolo statinėse (30% naujose ir 70% – antrų ir trečių metų).

Stiprumas: 14,0%

Tūris: 1,5 L

SO2 kiekis: 60<SO2<80mg/L (sulfitų norma organiniam vynui <100 mg/l; biodinaminiam vynui (Demeter) < 70 mg/l)

Vyno gamybos procesas

Rankomis į 18 kg dėžes skintas derlius. Po rūšiavimo, vynuogės atskirtos nuo kotelių ir švelniai suslėgtos. Spontaniška fermentacija. Bendras maceravimas apie 40 dienų.

Oenologas: António Maçanita, Sandra Sárria

Grande Reserva PRETA CUVEE David Booth 2019 1.5 l

Dera su: ant ugnies kepta raudona mėsa ar žvėriena (pagardinta juodų uogų uogiene). LAIKYTI 14ºC, PATIEKTI 16ºC, VARTOTI 18ºC.

Portugališko vyno ambasadoje rasite dviejų Antonio Macanita vyno daryklų produkciją:

  • FitaPreta, Alentežo regionas
  • Azores Wine Conpany, Azorų salos

FitaPreta vyninės projektas

„Fitapreta“ projekto idėja kilo António Maçanitai ir geram jo bičiuliui britui David Booth prie šeimos pietų stalo. David buvo įvairių vyno daryklų konsultantas. Vėlesniais mėnesiais António Maçanita jau kartu su David Booth lankė vyno daryklas. Taip įgavo žinių apie vynmedžius, vynuogininkystę ir gamintojus. 2004 m. António pasiūlė David Booth kartu pagaminti vyną.

Pirmasis vynas buvo pagamintas Herdade da Malhadinha Nova iš pirktinių vynuogių. PRETA 2004 iš karto pelnė Alentežo International Wine Challenge apdovanojimą.

Trejus metus Fitapreta vynai buvo gaminami įvairiose vyninėse, o vyno gamybai naudojamos pirktinės vynuogės. 2007 m. Fitapreta persikėlė į Outeiro da Esquila, kur tais pačiais metais pagamino 70 tonų, o po dešimties metų – jau 440 tonų vyno.

2015 m. Fitapreta restauravo Paço Morgado de Oliveira XIV amžiaus viduramžių pilį. Joje įsikūrė ir įkūrė vyninę. Vynuogynai buvo įsigyti 2016 m., o po metų buvo pagamintas pirmasis nuosavų vynuogių vynas.

2017 metais Antonio Macanita įsigijo 20 Ha ploto, 50 metų senumo vynuogynus. Vynuogynuose augo ir senosios, beveik išnykusios, vietinės Alentežo regiono vynuogių veislės. Tarp jų, Tinta Carvalha, Alicante Branco, Moreto, Trincadeira das Pratas.

Meilė senovės Alentežo vynuogininkystės tradicijoms lėmė tai, kad 2018 m. pasirodė vynų linija „Chão dos Eremitas“. Joje tik vienos vynuogių veislių vynai. Tarp jų baltieji – Alicante Branco 100%, Trincadeira das Pratas 100% ir raudonieji – Moreto 100% bei Tinta Carvalha 100%.

Tvari vynuogininkystė – esminis vyno gamybos principas

Fitapreta vyninė yra žinoma ne tik dėl unikalaus skonio vynų, bet ir dėl savo įsipareigojimo tvariai vynuogių auginimo ir vyno gamybos praktikai. Dalis FitaPreta vynų yra sertifikuoti, kaip ekologiški vynai. Vyninė yra pavyzdys, kaip tausoti aplinką ir tuo pačiu metu gaminti aukštos kokybės vynus.

Vienas iš pagrindinių Fitapreta vyninės veiklos principų yra biologinės įvairovės skatinimas. Vynuogynuose yra išsaugotos ir atsodinamos beveik išnykusios vietinės vynuogių veislės. Tarp jų Moreto, Alicante Branco, Trincadeira das Pratas ir Tinta Carvalha.

Fitapreta taip pat yra įsipareigojusi naudoti tvarias praktikas savo vynuogių auginime. Vyninėje taikomos ekologiško vynuogių auginimo praktikos, naudojamos natūralios trąšos ir kovos su ligomis ir kenkėjais priemonės. Be to, Fitapreta vyninė siekia sumažinti savo anglies pėdsaką ir naudoti tik tvarius energijos išteklius.

Vynuogių derlius yra nuimamas rankomis. Vyno gamyboje naudojama natūrali fermentacija. Taip išsaugomas vyno unikalumas ir skoninės charakteristikos. Be to, Fitapreta naudoja tvarius, perdirbto stiklo vyno butelius ir etiketes. Taip siekiama sumažinti atliekų kiekį ir prisidėti prie tvarios aplinkos.

Fitapreta vyninė yra puikus pavyzdys, kaip tvarumas ir aukštos kokybės vynų gamyba gali eiti ranka rankon. Jos įsipareigojimas tvarumui yra ne tik etinis principas, bet ir gera verslo praktika, kuri padeda išsaugoti regioninę biologinę įvairovę, apsaugoti aplinką ir gaminti skanius, aukščiausios kokybės vynus.

Daugiau informacijos apie Fitapreta vyninę ir jų gaminamus vynus rasite Fitapreta vyno daryklos paskyroje

Alentežo regionas

Alentežas (regioninė sostinė: Évora) yra didžiausias Portugalijos regionas. Regiono plotas – 31 500 km2. Tai sudaro maždaug trečdalį šalies teritorijos. Alentežas ribojasi su Centro, Algarvės ir Ispanijos Extremaduros bei Andalūzijos regionais. 2019 m. Alentežo regione gyveno 705 478 gyventojai (Eurostatas, 2020 m.). Vidutinis gyventojų tankumas buvo 22,6 žmonės / km2. Tai yra mažiausias gyventojų tankumas tarp Portugalijos regionų. Alentežo ir Douro regiono vynai neretai yra laikomi geriausiais Portugališkais vynais. Net du Alentežo miestai – Elvasas ir Évora yra pasaulinio UNESCO paveldo miestai.

Seniai žinomas dėl kamštinių miškų, alyvmedžių giraičių ir kviečių laukų, Alentežas, esantis į pietryčius nuo Lisabonos, tik palyginti neseniai išgarsėjo savo vynu. Iki 1980 metų Douras, Dao ir Bairrada buvo pagrindiniai Portugalijos vyndarystės regionai. Nors regione visada buvo gaminama šiek tiek vyno, savo reputaciją, prilygstančią Dourui, Alentežo regionas įgavo tik po 1991 m.

Nors Alenteže galima sutikti ir tarptautinių vynuogių veislių, tokių kaip „Cabernet“ ir „Syrah“, Alentežo vyndariai išlieka ištikimi vietinėms vynuogių veislėms. Tarp jų „Trincadeira das Pratas“, „Aragonez“ („Tempranillo“), „Periquita“ ir „Alicante Bouschet“.

Papildoma informacija

Regionas

Vyno tipas

Sausas

Vynuogių veislė

, , , , , ,

Butelio dydis

Gamintojas

Metai

Vynas su dėžute

Vynas su dėžute