Veganiškas raudonas vynas RESERVA 2019 0.75 l

Veganiškas raudonas vynas RESERVA 2019 – sausas Težo regiono Portugališkas vynas. Gamintojas: Casal da Coelheira. Tūris: 0,75L. Stiprumas: 15,0%. Veislės sudėtis: Touriga Nacional, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon. Apdovanojimai: Mundus Vini konkurso aukso medalis (2021)

14,99

Aprašymas

Veganiškas raudonas vynas RESERVA 2019 0.75 l

Veganiškas raudonas vynas RESERVA Casal da Coelheira: sausas, veganiškas, raudonas Portugališkas vynas

Veislės sudėtis: Touriga Nacional, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon

Regionas: Tejo / Težas

Tūris: 0,75 L

Stiprumas: 15,0%

Apdovanojimai: Mundus Vini konkurso aukso medalis (2021)

Techninės charakteristikos: bendras rūgštingumas: 6,0 g/L; pH – 3,51; likutinis cukraus kiekis – 1,2 g/L.

Veganiškas raudonas vynas pagamintas iš geriausių Casal da Coelheira vyninės vynuogių. Rankomis skintas derlius. Išspaudus vynuoges, vynas fermentuotas ir po fermentacijos 12 mėn. brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse. Nufiltruotas ir išpilstytas į butelius.

Vynas gali būti vartojamas iš karto arba brandinamas buteliuose dar 8–10 metų.

Rekomenduojama patiekti 17ºC.

Veganiškas raudonas vynas RESERVA Casal da Coelheira 2019

Dera su sūriais, raudona mėsa (pvz. aviena), puikiai tinka su žvėriena.

Portugališko vyno ambasadoje rasite net 8 skirtingus Casal da Coelheira vyninės veganiškus vynus. Tarp jų, kultinis veganiškas raudonas vynas MYTHOS, unikalus rožinis, rezerva baltas, rezerva raudonas ir iš skirtingų raudonųjų vynuogių veislių pagamintas raudonas vynas. Atskiro paminėjimo nusipelno rūšiniai vienos vynuogių veislės vynai: Alicante Bouchet, Fernao Pires ir Verdelho.

Casal da Coelheira vyno darykla

Portugalijos Ribatejo provincijos vyndarystės istorija siekia 1170-uosius. Tuo metu, regiono rūšinius vynus palankiai įvertino ir pirmasis Portugalijos karaliaus D. Afonso Henriques. Tramagal kaimelyje prie pat Tagus upės įsikūrusi vyninė yra tipinis Portugališkas šeimos verslas.

Tradiciniai dviejų aukštų vyninės pastatai su masyviomis baltos bei geltonos spalvos sienomis slepia modernias vyno gamybos technologijas. Per pastarąjį dešimtmetį vyno darykla buvo atnaujinta, įdiegta aukšto technologinio lygio įranga.

Casal da Coelheira vyno darykla garsėja kaip novatoriškiausių vynų Težo upės vyndarystės regione gamintoja.

Casal da Coelheira vynuogynai

Težo regiono šiaurinei daliai, kur ir plyti daryklos vynuogynai, būdingos Ilgos ir labai karštos vasaros ir šaltos, drėgnos žiemos. Smėlėtose dirvose sulaikomas tik nedidelis vandens kiekis. Kiekvienais metais vynmedžiai priversti kovoti dėl vandens. Nors dėl to išauginama mažiau lapų, vynuogės yra kur kas labiau koncentruotos. Tai sudaro puikias sąlygas atsiskleisti unikaliems terroir skoniams vyne.

Vyno daryklai priklauso 64 hektarai vynuogynų. Auginamos vynuogių veislės parinktos atsižvelgiant į vyraujantį smėlingo tipo dirvožemį. Pagrindinės nacionalinės vynuogių veislės: Touriga Nacional, Touriga Franca, Alicante Bouchet, Fernao Pires, Arinto ir Verdelho. Be nacionalinių vynuogių auginamos ir tarptautinės – Syrah, Chardonnay ir Cabernet Sauvignon.

Daugiau informacijos apie Casal da Coelheira vyninę ir jos gaminamus vynus rasite vyno daryklos paskyroje https://www.casaldacoelheira.pt/

Težo regionas

Težo regionas pavadintas pagal jame tekančią Težo (Tagus) upę. Dėl upės įtakos klimatas regione yra švelnesnis nei kitose Portugalijos vietose. Upės pakraščiuose yra susiformavęs derlingas aliuvinis dirvožemis, sudarantis puikias sąlygas augti vynuogynams.

Težo vyndarystės regionas yra vienas seniausių Portugalijoje. Pirmieji vynmedžiai teritorijoje pasodinti dar Romos imperijos laikais. Težas suskirstytas į tris vyndarystės zonas: Bairro (šiaurėje), Charneca (Pietuose) ir Campo (išsidėstęs palei upę). Šios zonos taip pat skirstomos į šešis subregionus: Almeirim, Cartaxo, Chamusca, Coruche, Santarém ir Tomar.

Vyno gamybos būdai, naudojami regiono vyndarių, remiasi senovinėmis Portugalijos tradicijomis. Derliaus nuėmime neretai dalyvauja ir vietos bendruomenė. Daugeliu atvejų vynuogių sultys vis dar spaudžiamos kojomis. Gamybos proceso pabaigoje vyno buteliai yra sandarinami kamščiais, pagamintais iš regione augančių kamštinių ąžuolų žievės.

Težo regiono baltieji vynai yra aksominiai ir švelnūs, malonūs gerti. Jie pasižymi dideliu rūgštingumu, egzotinių gėlių ir atogrąžų vaisių aromatais.

Ypač gerą reputaciją turi vietinės gamybos raudonieji vynai. Raudonieji Težo regiono vynai yra sodriai raudonos spalvos, aromatingi, pasižymintys švelniais taninais. Pastaraisiais metais regione taip pat pradėti gaminti aukštos kokybės likeriai ir putojantys vynai.

Papildoma informacija

Butelio dydis

Gamintojas

Metai

Regionas

Vyno tipas

Sausas

Vynuogių veislė

, ,