Veganiškas rožinis vynas Casal da Coelheira 2021 0.75 l

Veganiškas rožinis vynas Casal da Coelheira 2021: sausas, veganiškas, Težo regiono, Portugališkas vynas. Veislės sudėtis:  Touriga Nacional, Syrah. Tūris: 0,75 L. Stiprumas: 13,0%.

8,99

Aprašymas

Veganiškas rožinis vynas Casal da Coelheira 2021 0.75 l

Veganiškas rožinis vynas Casal da Coelheira: sausas, veganiškas, Portugališkas vynas

Veislės sudėtis:  Touriga Nacional, Syrah

Regionas: Tejo / Težas

Tūris: 0,75 L

Stiprumas: 13,0%

Techninės charakteristikos: bendras rūgštingumas: 6,71 g/L; pH – 3,13; likutinis cukraus kiekis – 1,3 g/L.

Vynas išsiskiria intensyvesne spalva nei dauguma rožinių vynų. Intensyvus aromatas. Juntamos uogų ir raudonų vaisių, braškių ir aviečių natos. Puikiai persipinančios su švelniu gėlių, tokių kaip neužmirštuolės, aromatu. Puikus gastronominis vynas, subalansuotas rūgštingumas.

Veganiškas rožinis vynas Casal da Coelheira 2021 pagamintas iš Touriga Nacional ir Syrah veislės vynuogių. Rankomis skintas derlius. Pneumatiniu presu išspaudus vynuoges, vynas fermentuotas. Nufiltruotas ir išpilstytas į butelius.

Vynas gali būti vartojamas iš karto arba brandinamas buteliuose iki 5 metų.

Rekomenduojama patiekti 8-10ºC.

Veganiškas rožinis vynas Casal da Coelheira 2021

Dera su salotomis, makaronų patiekalais, žuvimi ir jūros gėrybėmis.

Portugališko vyno ambasadoje rasite net 8 skirtingus Casal da Coelheira vyninės veganiškus vynus. Tarp jų, kultinis MYTHOS, unikalus veganiškas rožinis vynas, rezerva baltas, rezerva raudonas ir iš skirtingų raudonųjų vynuogių veislių pagamintas raudonas vynas.

Atskiro paminėjimo nusipelno rūšiniai vienos vynuogių veislės vynai: Alicante Bouchet, Fernao Pires ir Verdelho.

Casal da Coelheira vyno darykla

Portugalijos Ribatejo provincijos vyndarystės istorija siekia 1170-uosius. Tuo metu, regiono rūšinius vynus palankiai įvertino ir pirmasis Portugalijos karaliaus D. Afonso Henriques. Tramagal kaimelyje prie pat Tagus upės įsikūrusi vyninė yra tipinis Portugališkas šeimos verslas.

Tradiciniai dviejų aukštų vyninės pastatai su masyviomis baltos bei geltonos spalvos sienomis slepia modernias vyno gamybos technologijas. Per pastarąjį dešimtmetį vyno darykla buvo atnaujinta, įdiegta aukšto technologinio lygio įranga.

Casal da Coelheira vyno darykla garsėja kaip novatoriškiausių vynų Težo upės vyndarystės regione gamintoja.

Casal da Coelheira vynuogynai

Težo regiono šiaurinei daliai, kur ir plyti daryklos vynuogynai, būdingos Ilgos ir labai karštos vasaros ir šaltos, drėgnos žiemos. Smėlėtose dirvose sulaikomas tik nedidelis vandens kiekis. Kiekvienais metais vynmedžiai priversti kovoti dėl vandens. Nors dėl to išauginama mažiau lapų, vynuogės yra kur kas labiau koncentruotos. Tai sudaro puikias sąlygas atsiskleisti unikaliems terroir skoniams vyne.

Vyno daryklai priklauso 64 hektarai vynuogynų. Auginamos vynuogių veislės parinktos atsižvelgiant į vyraujantį smėlingo tipo dirvožemį. Pagrindinės nacionalinės vynuogių veislės: Touriga Nacional, Touriga Franca, Alicante Bouchet, Fernao Pires, Arinto ir Verdelho. Be nacionalinių vynuogių auginamos ir tarptautinės – Syrah, Chardonnay ir Cabernet Sauvignon.

Daugiau informacijos apie Casal da Coelheira vyninę ir jos gaminamus vynus rasite vyno daryklos paskyroje https://www.casaldacoelheira.pt/

Težo regionas, Portugalija

Težo regionas pavadintas pagal jame tekančią Težo (Tagus) upę. Dėl upės įtakos klimatas regione yra švelnesnis nei kitose Portugalijos vietose. Upės pakraščiuose yra susiformavęs derlingas aliuvinis dirvožemis, sudarantis puikias sąlygas augti vynuogynams.

Težo vyndarystės regionas yra vienas seniausių Portugalijoje. Pirmieji vynmedžiai teritorijoje pasodinti dar Romos imperijos laikais. Težas suskirstytas į tris vyndarystės zonas: Bairro (šiaurėje), Charneca (Pietuose) ir Campo (išsidėstęs palei upę). Šios zonos taip pat skirstomos į šešis subregionus: Almeirim, Cartaxo, Chamusca, Coruche, Santarém ir Tomar.

Vyno gamybos būdai, naudojami regiono vyndarių, remiasi senovinėmis Portugalijos tradicijomis. Derliaus nuėmime neretai dalyvauja ir vietos bendruomenė. Daugeliu atvejų vynuogių sultys vis dar spaudžiamos kojomis. Gamybos proceso pabaigoje vyno buteliai yra sandarinami kamščiais, pagamintais iš regione augančių kamštinių ąžuolų žievės.

Težo regiono baltieji vynai yra aksominiai ir švelnūs, malonūs gerti. Jie pasižymi dideliu rūgštingumu, egzotinių gėlių ir atogrąžų vaisių aromatais.

Ypač gerą reputaciją turi vietinės gamybos raudonieji vynai. Raudonieji Težo regiono vynai yra sodriai raudonos spalvos, aromatingi, pasižymintys švelniais taninais. Pastaraisiais metais regione taip pat pradėti gaminti aukštos kokybės likeriai ir putojantys vynai.