kabutės

"Šis išskirtinis vynas pasižymi švelniu riešutų ir medaus kvapu. Antrame plane galima pajusti tropinio miško medienos kvapą". Šiam vynui būdinga šviesi gintaro spalva, žemas cukraus kiekis, subalansuotas rūgštingumas.

Chris Blandy pristato 10 Metų Blandy‘s Sercial Madeiros vyną

„Sercial“ yra viena iš keturių pagrindinių Madeiros salos baltųjų vynuogių veislių, iš kurios gaminamas sausiausias Madeiros vynas. Sercial vynuogės auga dviejose labai skirtingose Madeiros salos vietose. Pietinėje salos pusėje vynuogynai auga 700 metrų virš jūros lygio aukštyje, netoli nedidelio Jardim da Serra kaimelio. Šiaurinėje pakrantėje vynuogės auga tiesiai prie jūros dviejuose pagrindiniuose regionuose – Porto Moniz ir Seixal. Kai žmonės pirmą kartą paragauja Sercial vynuogių vyno, jie pastebi lyg ir tam tikrą vyno „sūrumą“, ką kai kurie vyno žinovai aiškina faktu, kad vynuogynai auga prie pat jūros.

Blandy‘s 10 metų Sercial vynui būdinga labai šviesi gintaro spalva. Kadangi Sercial yra sausiausias Madeiros vynas, jame yra gana žemas likutinio cukraus kiekis – nuo 47 iki 48 gramų litre. Sercial išsiskiria ir savo natūraliu rūgštingumu. Šio 10 metų Blandy‘s vyno bendras rūgštingumas yra 7 gramai litre.

Šis išskirtinis vynas pasižymi švelniu riešutų ir medaus kvapu. Antrame plane galima pajusti tropinio miško medienos kvapą. Šis vynas patiekiamas šiek tiek atšaldytas, maždaug 14 laipsnių temperatūros. Kalbant apie maisto derinimą – jis puikiai tinka su sušiais, įvairiais užkandžiais, austrėmis. Jei norite pabaigti vakarienę su Sercial vynu, tai prie jo labai tiks brandinti sūriai, tarp jų čederis ar džiugas. 10 metų Blandy Sercial yra tikrai puikios kokybės pastiprintas Madeiros vynas.

Kokia Yra Vyno PH Vertė

Norite įsigyti šį vyną su pristatymu į namus? Spauskite nuorodą dešinėje

Play Video