Putojantis vynas 6L Velha reserva Bruto 2011

Putojantis vynas 6L Imperial Velha Reserva Bruto 2011. Gamintojas: Caves da Raposeira, S.A. Brandinimo trukmė: 7 metai. Oenologas: Prof. Orlando da Costa Lourenço
PH: nuo 3,0 iki 3,2. Cukraus kiekis: 7,0 g/l Puikus 6 litrų putojančio vyno butelis.

248,00

Aprašymas

Putojantis vynas 6L Imperial Velha reserva Bruto 2011 / 6 litrų putojančio vyno butelis

Vyno tipas: Putojantis vynas 6L – sausas Portugališkas putojantis vynas
Veislės sudėtis: Chardonnay ir Cerceal
Tūris: 6 L / 6 litru putojančio vyno butelis
Stiprumas: 12%

Putojantis vynas 6L Imperial Velha Reserva Bruto 2011. Techniniai duomenys

Gamintojas: Caves da Raposeira, S.A.
Brandinimo trukmė: 7 metai
Oenologas: Prof. Orlando da Costa Lourenço
PH: nuo 3,0 iki 3,2
Cukraus kiekis: 7,0 g/l

Platus putojančio vyno ir skirtingo dydžio vyno butelių pasirinkimas

Portugališko vyno ambasadoje rasite net 19 skirtingų Tavora Varosa regiono, Murganheira ir Raposeira vyno daryklose pagamintų aukščiausios kokybės putojančių vynų.

Originalumo ieškantys renginių organizatoriai ar įspūdingos dovanos paieškose pasiklydę renginių dalyviai taip pat turės pasirinkimą. Mūsų asortimente:

Salmanazaras – 9 litrų putojančio vyno butelis
Imperialis (Mathusalemas) –  6
litrų putojančio vyno butelis
Dvigubas Magnumas (Žerobamas) – 3 litrų putojančio vyno butelis
Magnumas – 1,5 litro putajnčio vyno butelis

Žinoma didžiausias – tradicinio 0,75 litrų talpos putojančio vyno butelių pasirinkimas.

Espumantes Raposeira / Murganheira

Sociedade Agrícola e Comercial do Varosa, įsikūrusi Tavora Varosa regione, gamina nepakartojamus Murganheira prekinio ženklo vynus. Tavora Varosa regionas apima Lamego, Tarouca, Moimenta da Beira, Armamar, Tabuaço, San João da Pesqueira, Sernancelhe ir Penedono savivaldybes. Visose jose bendrai yra auginama per 3.000 hektarų vynuogynų.

Regionui būdingas žemyninis klimatas. Palyginti nemažas 500-800 metrų aukštis virš jūros lygio lemia ilgas ir šaltas žiemas bei karštas ir sausas vasaras. Šio regiono vynuogynai auga lengvame, mažai vandenį sulaikančiame priesmėlio granito dirvožemyje. Visa tai sudaro puikias sąlygas putojančio vyno gamybai naudojamoms vynuogėms augti.

Putojančio vyno gamyba yra pagrindinė Távora-Varosa regiono vyndarystės kryptis. Putojančio vyno gamybos tradicija regione išlikusi dar iš XVII amžiaus. 1678 m. putojantį vyną čia pradėjo gaminti Cisterų vienuoliai. 1989 m. Tavora-Varosa regionas tapo pirmuoju nacionaliniu vyno regionu, kuriame buvo išskirta putojančio vyno gamyba.

Tarp baltų vynuogių veislių vyrauja „Malvasia Fina“, „Serceal“, „Gouveio“ ir „Chardonnay“. Tarp raudonų vynuogių – „Touriga Franca“, „Tinta Barroca“, „Touriga Nacional“, „Tinta Roriz“ ir „Pinot Noir“.

„Murganheira“, įkurta daugiau nei prieš 60 metų. Vyno darykla yra žinoma tiek šalies, tiek ir tarptautiniu mastu, kaip aukščiausios kokybės putojančio vyno gamintoja. Vyno darykla turi apie 30 hektarų nuosavų vynuogynų. Vynuogių žaliava gaunama iš daugiau nei 1000 Ha vyninei nepriklausančių vynuogynų.

Daugiau informacijos apie vyno daryklą Sociedade Agrícola e Comercial do Varosa ir jų gaminamus Murganheira vynus rasite vyno daryklos paskyroje https://murganheira.com/tradicao/

Daugiau informacijos apie Raposeira putojančio vyno daryklą ir jos gaminamus vynus rasite įmonės internetinėje paskyroje  https://cavesdaraposeira.com/home/