Organinis vynas APHROS DAPHNE 2020 0.75 l

Organinis vynas APHROS DAPHNE 2020: baltas, sausas, biodinaminis, ekologiškas Portugališkas vynas, Vinho Verde DOC. Veislės sudėtis: Loureiro 100%. Gamintojas: Aphros Wine. Regionas: Vinho Verde, Subregionas Lima. Tūris: 0,75 L. Stiprumas: 11,5%. Gamybos apimtis: 6000 butelių

19,99

Aprašymas

Organinis vynas APHROS DAPHNE 2020 0.75 l

Organinis vynas APHROS DAPHNE 2020: baltas, sausas, biodinaminis, ekologiškas Portugališkas vynas, Vinho Verde DOC

Veislės sudėtis: Loureiro 100%

Gamintojas: Aphros Wine

Regionas: Vinho Verde, Subregionas Lima

Tūris: 0,75 L

Stiprumas: 11,5%

Gamybos apimtis: 6000 butelių

Organinis vynas APHROS DAPHNE 2020 Techninės charakteristikos:

– bendras rūgštingumas – 6,30 g/L;
– pH – 3,28;
– likutinis cukraus kiekis – 1,5 g/L;
– dirvožemis granitinis

Organinis vynas APHROS DAPHNE 2020 yra pagamintas iš portugališkų Loureiro (100%) veislės vynuogių. Rankomis skintas derlius. Prieš išspaudžiant sultis, 14 val. paliktas su odelėmis. Vynas fermentuotas riešutmedžio statinėse ir betoniniuose “kiaušiniuose”. Brandintas, nufiltruotas ir išpilstytas.

Rekomenduojama patiekti 10-12ºC.

Organinis vynas APHROS DAPHNE 2020

dera su: austrėmis, vėžiagyviais, balta žuvimi, aštriais patiekalais, suši.

Vyno darykla Aphros

Aphros wine – šiauriniame Vinho Verde DOC regione įsikūrusi vyno darykla. Architekto išsilavinimą turintis įmonės savininkas Vasco Croft vynuogininkyste ir vyno gamyba užsiimti nusprendė po lemtingo susitikimo su Budistų vienuoliu. 2003 metais jis vynuogynais apsodino dar nuo XVII amžiaus jo šeimai priklaususią, tačiau daugelį metų apleistą Casal do Paco nuosavybę.

Įmonė specializuojasi baltųjų  „Loureiro“ ir raudonųjų „Vinhão“ vynuogių veislių auginime. Įmonės strateginė kryptis – aukštos kokybės ekologinio, biodinaminio ir natūralaus vyno gamyba. Vyno darykla gamina ir išskirtinius PET-NAT putojančius vynus.

Daugiau informacijos apie Aphros wine ir jų gaminamus vynus rasite vyno daryklos internetiniame puslapyje www.aphros-wine.com/en

„Galios vieta“. Tokius žodžius vartojo besišypsanti vokiečių lankytoja, leidusi sau atsilikti nuo savo grupės pakeliui į autobusą, norėdama pasimėgauti tyliomis intymumo akimirkomis su „Quinta“.

Casal do Paço, įsikūręs Vasco Croft mieste nuo XVII amžiaus, turi senosios Quintos sielą ir buvo „Aphros“ projekto pradžios taškas. Jis užima beveik 20 hektarų žemės ir miškų, iš kurių šeši yra vynuogynai ir keturi – kaštonų sodai. Jos centre stovi granitinis XVI a. dviaukštis dvaras su koplyčia.

2006 m. buvo pradėta gaminti biodinaminius vynus.  „Casal do Paço“ dabar yra žinomas kaip ekologiškos vyninės pavyzdys, pasiryžęs išsaugoti ekosistemas, apimančias ne tik vynmedžius, bet ir ištisus akacijų, ąžuolų, eukalipto ir šimtamečių medžių miškus, šernų, lapių ir erelių namus.

Aphros vyno darykla yra viena iš Biodinaminio vyno gamybos Portugalijoje pradininkių, gavusi daugybę apdovanojimų ir įvertinimų Portugalijoje ir už jos ribų.

Vinho Verde regionas

Vinho Verde vyno regionas turi idealias sąlygas kokybiško vyno gamybai. Vinho Verde yra puiki vieta ne tik mėgstantiems vyną, bet ir užburiantį Portugalijos gamtos grožį. Regionas yra suskirstytas į devynis subregionus: Monção ir Melgaço, Lima, Basto, Cávado, Ave, Amarante, Baião, Sousa, ir Paiva. Kiekvienas jų turi išskirtinių savybių, išreiškiamų jų vynuose. Regiono vynuogynai daugiausiai išsidėstę didžiausių regiono upių slėniuose.

Didžioji dauguma Vinho Verde gaminamų vynų yra balti. Jie pasižymi švaria spalva, natūralia rūgštele, gėlių ir vaisių aromatais.

Vinho Verde vyno regione taip pat gaminami ir puikūs raudonieji ir rožiniai vynai. Deja, šie vynai yra daug mažiau paplitę nei Vinho Verde baltieji. Regionas yra vėsus ir drėgnas, jame per metus iškrinta daug kritulių. Yra manoma, kad šios klimato sąlygos apsunkina raudonojo vyno vynuogių nokimą.

1999 metais Vinho Verde pradėti gaminti putojantys vynai. Natūralūs, unikalūs, turintys mažai alkoholio.