Vinho Verde putojantis vynas Casa Santa Eulalia 2022 0.75 l
€16,50
Aprašymas
Vinho Verde putojantis vynas Casa Santa Eulalia 2022 0.75 l
Vinho Verde putojantis vynas Casa Santa Eulalia 2022: baltas, sausas, Portugališkas vynas
Veislės sudėtis: Avesso, Arinto
Gamintojas: Casa Santa Eulalia
Regionas: DOC Vinho Verde, Basto subregionas
Tūris: 0,75 L
Stiprumas: 12,0%
Vinho Verde putojantis vynas Casa Santa Eulalia 2022 – Techninės charakteristikos:
– bendras rūgštingumas: 6,9 g/L
– pH: 3,04
Rankomis skintas derlius. Išspaudus vynuoges, fermentacija plieninėse talpyklose 16ºC temperatūroje. Antrinė fermentacija – buteliuose. Po antrinės fermentacijos, vynas 12 mėn. brandintas su nuosėdomis (pranc. sur lees).
Rekomenduojama patiekti: 7 – 9ºC
Vinho Verde putojantis vynas Casa Santa Eulalia 2022
Šiaudų geltonumo spalvos vynas. Juntami sunokusių citrusinių vaisių, gėlių aromatai. Intensyvūs, maži burbuliukai. Puikios kokybės, subalansuoto rūgštingumo putojantis vynas.
Dera su: užkandžiais, jūros gėrybių ir žuvies patiekalais arba kaip aperityvas.
Casa Santa Euallia gamina baltus, raudonus, rožinius ir putojančius vynus. Vynai yra pelnę daugybę apdovanojimų, kritikų ir vyno žinovų pripažinimą.
Casa Santa Eulalia vyno darykla
Casa Santa Eulália yra istorinė vyno darykla, įkurta XVII amžiuje Atei miestelyje, Basto subregione – pačioje Vinho Verde regiono širdyje. Ūkį sudaro 45 hektarai vynuogynų, atnaujintų 1997 – 2021 metais. Nedidelį plotą užima seni vynuogynai, iš kurių gaminamas aukščiausios kokybės vynas. Pagrinde auginamos baltosios tradicinės vynuogių veislės: Avesso, Alvarinho, Arinto, Trajadura, Loureiro, Azal, Sauvignon Blanc. Tarp raudonųjų vyrauja Touriga Nacional, Vinhão ir Espadeiro.
Casa Santa Eulália vynuogynų geografinė padėtis leidžia auginti vynuoges idealiomis sąlygomis. Čia vyrauja šaltos ir lietingos žiemos bei karštos ir sausos vasaros. Granitinis dirvožemis vynams suteikia išraiškingo minerališkumo ir subtilias druskingumo natas.
Vynuogynai plyti 350–500 metrų virš jūros lygio aukštyje. Tai prisideda prie vynų aromatingumo, vaisiškumo ir puikaus natūralaus rūgštingumo.
Nuo 1997 metų ūkis priklauso Mariai Teresai Gil Pereira Cunha Marques Leandro, paveldėjusiai dvarą iš savo tėvo Joaquim Machado Pereira e Cunha ir dėdės Manuel Mario Barbosa Machado. Vyninei kartu su Maria vadovauja jos vyras João ir sūnus vyndarys / oenologas Francisco Marques Leandro.
Šeima vynuogynuose taiko tvarios žemdirbystės principus. Vynuogynus supa ąžuolų, pušų ir eukaliptų miškai, kurie ne tik apsaugo augalus nuo atšiauraus žiemos klimato, bet ir prisideda prie subtilių aromatinių natų, juntamų gėrimuose, atsiradimo.
Vinho Verde vynas
Pavadinimas Vinho Verde tiesiogiai verčiamas kaip „Žalias Vynas”. Vinho Verde vardu yra vadinami švelniai putojantys, SO2 prisotinti šio regiono vynai. Jų gamybos procesas yra paprastas. Prieš išpilstant vyną į butelius, jis yra švelniai prisotinamas angliarūgšte.
Toks vynas paprastai pasižymi gaivumu ir nebūna skirtas ilgalaikiam saugojimui. Tokių, švelniai SO2 prisotintų Vinho Verde vynų turime ir Portugališko vyno ambasados asortimente.
„Žalio Vyno” vardas šio tipo vynams buvo suteiktas dėl žalsvos vyno spalvos, puikiai atliepiančios Vinho Verde regiono kraštovaizdį. Formaliai tokie vynai nėra priskiriami putojančių vynų kategorijai, tačiau yra mėgstami dėl savo lengvumo ir gaivumo.
Vinho Verde regionas
Vinho Verde – didžiausias Portugalijos vyno regionas, užimantis apie 7 000 km² plotą. Regiono ribas žymi Minjo upė šiaurėje, Douro (Duero) upė ir Montemuro kalnai pietuose, Peneda-Gerês ir Marão kalnų masyvai rytuose bei Atlanto vandenynas vakaruose.
Regionas yra suskirstytas į devynis subregionus: Monção ir Melgaço, Lima, Basto, Cávado, Ave, Amarante, Baião, Sousa, ir Paiva. Kiekvienas jų turi išskirtinių savybių, išreiškiamų jų vynuose. Regiono vynuogynai daugiausiai išsidėstę upių slėniuose.
Didžioji dauguma Vinho Verde gaminamų vynų yra balti. Jie pasižymi švaria spalva, natūralia rūgštele, gėlių ir vaisių aromatais.
Vinho Verde vyno regione taip pat gaminami ir puikūs raudonieji ir rožiniai vynai. Deja, šie vynai yra daug mažiau paplitę nei Vinho Verde baltieji. Regionas yra vėsus ir drėgnas, jame per metus iškrinta daug kritulių. Yra manoma, kad šios klimato sąlygos apsunkina raudonojo vyno vynuogių nokimą.
1999 metais Vinho Verde pradėti gaminti putojantys vynai. Natūralūs, unikalūs, turintys mažai alkoholio.
Papildoma informacija
| Gamintojas | |
|---|---|
| Regionas | |
| Vyno tipas | Sausas |
| Butelio dydis | |
| Vynuogių veislė | |
| Metai |





