Rožinis REZERVA vynas Sao Luiz Tinto Cao 2022 0.75 l

Rožinis REZERVA vynas Sao Luiz Tinto Cao KOPKE 2022 – sausas, rožinis, Douro regiono Portugališkas vynas. Tūris: 0,75 L. Stiprumas: 12,5%

23,99

Aprašymas

Rožinis REZERVA vynas Sao Luiz Tinto Cao 2022 0.75 l

Rožinis REZERVA vynas Sao Luiz Tinto Cao 2022 0.75 l: sausas, rožinis Portugališkas vynas

Veislės sudėtis: Tinto Cao 100%

Regionas: DOC Douro / Douras

Tūris: 0,75 L

Stiprumas: 12,5%

Numeruoti buteliai: nuo 1 iki 7200 (0,75 l talpos); nuo 7201 iki 7550 (1,5 l talpos)

Techninės charakteristikos: pH – 3,38; likutinis cukraus kiekis – 0,6 g/L, bendras rūgštingumas – 6,1 g/L

Vynuogynų aukštis virš jūros lygio: 400 metrų; Dirvožemis: skalūninis

Oenologas: Ricardo Macedo

Dera su vidutinio stiprumo sūriais, jūros gėrybių patiekalais, kepta žuvimi ir žuvies patiekalais, balta mėsa arba kaip aperityvas.

Patiekti: 12–14°C temperatūros

Rožinis REZERVA vynas Sao Luiz Tinto Cao 2022

Winemaker’s Collection yra unikali, riboto leidimo, KOPKE namų DOC Douro vynų kolekcija. Numeruoti buteliai pasirašyti vynininko Ricardo Macedo.

Reserva Rosé vynui naudota Tinto Cão vynuogių veislė. Tai viena iš unikaliausių Douro veislių. Vynogės išsiskiria mažomis kekėmis ir stora vynuogių odele. Dėl tinkamo rūgštingumo, švelnių ir tvirtų taninų, vynas pasižymi puikiu brandinimo potencialu.

Rankomis skintos ir perrinktos vynuogės. 80% vynuogių sulčių fermentuotos nerūdijančio plieno talpyklose 10 – 14 °C temperatūroje. Likę 20% sulčių fermentuotos naudotose ąžuolo statinėse. Po alkoholinės fermentacijos vynas 6 mėn. brandintas nerūdijančio plieno talpyklose su kas savaitiniu “bâtonnage”.

Tai elegantiškas, švelnus ir kompleksinis rožinis vynas, brandintas Quinta de S. Luiz rūsiuose. Juntamos šviežių raudonųjų serbentų, granatų bei gėlių natos. Subalansuotas rūgštingumas, ilgai išliekantis poskonis.

KOPKE vyno namai ir Sogevinus

Kopke istorija prasideda 1636 m., kai Nicolau Kopke iš Hamburgo atvyksta į Portugaliją kaip Hanzos sąjungos generalinis konsulas. Po dvejų metų, 1638 m., pirmieji vyno buteliai iškeliauja į Šiaurės Europą. Tuo pačiu Kopke vyno namai tampa seniausia Portugalijos Porto vyno eksporto bendrove. Palyginimui, Douro slėnis, kaip vyno gamybos regionas, demarkuotas tik 1756 metais.

1781 m. įsigijusi vyno ūkį Douro regione, vyno supirkimo ir prekyba besiverčianti įmonė tampa porto gamintoju. Portveino gamyba ir prekyba tampa pagrindine įmonės veikla. Nicolau Kopke & Co tampa inovacijų diegimo ir tradicinės vynininkystės puoselėjimo pavyzdžiu ir etalonu.

1828 m. Cristiano Nicolau Kopke, įmonės įkūrėjo Nicolau Kopke proproanūkiui 1836 m. suteikiamas Vilaro barono titulas. Po dešimties metų jo sūnėnui Joaquim Augusto Kopke tampa Massarelos baronu.

1841 m. įmonė pakeičia pavadinimą į C. N. Kopke kuris išlikęs iki šių dienų. Du pasauliniai karai stipriai pakenkė porto eksportui ir įmonės finansinei būklei. 1953 m. Kopke buvo parduota Barros šeimai. Pirkiniu ypač didžiavosi Barros vyno namams tuo metu vadovavęs Manuelis Barrosas.

Šiuo metu C.N. Kopke vyno darykla priklauso Sogevinus grupei. Sogevinus grupę 1998 m. įkūrė Ispanijos bankas „Caixanova“, įsikūręs Galicijoje. Sogevinus plėtra prasidėjo tik ją įsteigus. 1998 m. nupirkti Porto namai Cálem. Vėliau įsigytos porto vyno daryklos Burmester (2005), Kopke (2006) ir jau minėtoji Barros (2006).

Per beveik keturis savo veiklos šimtmečius Kopke portveino namai sukūrė nepriekaištingą reputaciją, pagrįstą aukščiausia gaminamo porto kokybe.

Portugališko vyno ambasada – C. N. Kopke vyno daryklos atstovai Lietuvoje

Didžiuojamės, kad Portugališko vyno ambasada yra pasirinkta atstovauti šį jau beveik 400 metų skaičiuojantį Porto vyno gamintoją.

Mūsų asortimente net keturių skirtingų kategorijų Kopke vyno daryklos Porto vynas:

– „Fine Port“. Tai universalus vynas, gautas sumaišius skirtingų derlių, mažiausiai 3 metus brandintus jaunus porto vynus. Šis vynas siūlomas trijų stilių – Tawny portas, Ruby portas ir baltas porto vynas. „Fine Port“ kategorijos porto vynai puikiai tinka pradėti pažintį su porto vynu.

– „Special reserve Porto“. Specialus Rezerva Porto vynas yra jaunų ir sodrių vynų mišinio rezultatas. Vynas ne mažiau kaip 7 metus brandinamas ąžuolo statinėse. Kopke Tawny Reserva ir Kopke Ruby Reserva vynai yra intensyviai vaisiški, elegantiški ir puikiai subalansuoti. Jie yra tinkami naudoti iš karto po išpilstymo į butelius.

– „Aged Port wine“. Ilgo brandinimo Portai, dažniausiai sutinkami kaip 10 metų, 20 metų, 30 metų ar 40 metų brandinti portveinai. Skaičius etiketėje žymi vidutinį vynų, iš kurių jis pagamintas, brandinimo laiką. Įvairių metų vynai maišomi, kol išgaunamas absoliučiai gundantis ir išskirtinio charakterio porto vynas. Tai unikalūs oenologų, besispecializuojančių vynų maišyme, kūriniai.

– “Colheita Porto” vynai. Kopke Colheita Port Wines yra žinomi visame pasaulyje dėl savo išskirtinės apdovanojimus pelniusios kokybės. Pagaminti iš vienerių metų derliaus, jie daug metų brandinami ąžuolo statinėse. Tai aukščiausios kategorijos, kokybės ir subtiliausio skonio kolekcinis Porto vynas.

Ypatingo paminėjimo nusipelno KOPKE Colheita 1941 m. porto vynas. Jis yra pelnęs daugybę tarptautinių apdovanojimų. Tarp kurių:

  • „International Wine Challenge“ – Red Colheita Trophy – Port Trophy (2016),
  • Decanter World Wine Awards – Platinos medalis (2016),
  • Concours Mondial de Bruxelles – Didysis aukso medalis (2016),
  • International Wine Challenge – Aukso medalis (2016),
  • International Wine & Spirits Competition – Aukso medalis (2016),
  • TEXSOM International Wine Awards – Aukso medalis (2016),
  • Robert Parker – 97 balai (2016),
  • Wine Spectator – 93 balai (2016).

Daugiau informacijos apie C.N. Kopke ir jų gaminamus vynus rasite porto vyno daryklos paskyroje https://kopke1638.com/

Papildoma informacija

Gamintojas

Metai

Regionas

Vyno tipas

Sausas

Butelio dydis

Vynuogių veislė

Veislinis vynas

Vienos vynuogių veislės vynas