Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017 0.5 l

Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017 0.5 l: saldus, Portugališkas vynas. Veislės sudėtis: Espadeiro 100%. Gamintojas: Quinta de Carapeços. Regionas: Vinho Verde regionas, subregionas: Amarante. Tūris: 0,5 L. Stiprumas: 13,0%

29,99

Aprašymas

Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017 0.5 l

Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017 0.5 l: saldus, Portugališkas vynas

Veislės sudėtis: Espadeiro 100%

Gamintojas: Quinta de Carapeços

Regionas: Vinho Verde regionas, subregionas: Amarante

Tūris: 0,5 L

Stiprumas: 13,0%

Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017 – Techninės charakteristikos:

– bendras rūgštingumas: 6,4 g/L;

– pH: 3,45

– likutinis cukraus kiekis: 78,6 g/L.

Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017 pagamintas iš rinktinių Espadeiro veislės vynuogių. Tai pirmasis Vinho Verde regione pagamntas vytintų vynuogių vynas. Vasario mėnesį rankomis skintas derlius. Išspaudus vynuoges, vynas fermentuotas metalinėse talpyklose.

Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017 yra rausvos  spalvos. Išsiskiria intensyviais aromatais, subalansuotu rūgštingumu ir gaivumu. Idealiai tinka vasarai ir su sezono patiekalais.

Espadeiro yra vietinė Vinho Verde regiono vynuogių veislė. Anksčiau vadinta “neturtngųjų” („Tinta dos Pobres“), šiais laikais labai vertinama ir branginama.

Rekomenduojama patiekti: 6 – 8ºC

Vytintų vynuogių vynas Espadeiro Rose 2017

Dera su: visų “fois gras” ir desertais.

Quinta de Carapeços vyno darykla yra įsikūrusi Vinho Verde regione, Amarante savivaldybėje. Regionas žinomas kaip poeto Pascoaes ir tapytojo Souza-Cardoso gimtinė.

Quinta de Carapeços išsiskiria savo natūraliu grožiu ir unikaliais vynais. Vyno darykla gamina baltus, raudonus, rožinius, putojančius ir vėlyvojo derliaus vynus. Vynai yra pelnę daugybę apdovanojimų, kritikų ir vyno žinovų pripažinimą.

Portugališko vyno ambasadoje rasite net 8 skirtingus Quinta de Carapeços vyninės šedevrus. Tarp jų net keturis pagamintus iš 100 proc. Alvarinho vynuogių. Ypatingo paminėjimo nusipelno unikalaus skonio baltas putojantis Alvarinho veislės vynas.

Įspūdingas ir raudonųjų Espadeiro vynuogių vyno pasirinkimas. Net trys vynai pagaminti iš 100 proc. Espadeiro vynuogių: rožinis, putojantis rožinis ir saldus vėlyvojo derliaus rožinis vynas.

Raudonojo vyno gerbėjams siūlome paragauti vyno daryklos gaminamo rūšinio 100 proc. Vinhão vynuogių veislės raudonojo vyno.

Quinta de Carapeços vyno darykla

Pirmą kartą Quinta de Carapeços paminėta dar 1338 metais. Metraščiai byloja, apie tais metais įvykusias Basto riterio Martimo Carvalho duktės ir João iš Carapeços, valdžiusio Carapecos dvarą, vestuves.

1351 m. dvaras buvo parduotas ir nuo tada ne kartą keitė savininkus. XVII a. pradžioje žemės valdą įsigijo San Salvador de Travanca vienuolynas. Pastarasis buvo įkurtas Benediktinų vienuolių XII a. viduryje.

Quinta de Carapeços buvo dar kartą parduota 1834 m., nykstant religiniams ordinams. Metams bėgant vynuogynų ūkis sugrįžo istoriniams savininkams. Ir šiuo metu ši žemė priklauso vienam iš Basto riterio Martimo Carvalho palikuonių.

Miguel Pereira de Abreu savo profesinę karjerą pradėjo 1954 m. Porto mieste advokato pareigose. Jo tėvai, seneliai ir proseneliai turėjo sąsajų su vyno daryklomis Amarante, Felgueiras, Penafiel savivaldybėse. Būtent dėl to Miguel visuomet jautė potraukį vynui.

1960-aisiais ir 1970-aisiais Portugalijoje vykdytos žemės ūkio reformos. Būtent tuo laikotarpiu Miguel ryžosi imtis prosenelių veiklos – vyno gamybos. Jo giliu įsitikinimu, aukščiausios kokybės vynuogės – esminis gero vyno veiksnys. Dėl to, didžiausią dėmesį skyrė vynuogių selekcijai, auginimui ir jų kokybės užtikrinimui.

Išsikėlęs šį tikslą Miguel Pereira de Abreu iš esmės pakeitė visą Quinta de Carapeços vynuogynų plotą. Jis sukūrė platformas vynuogėms sodinti eilėmis, taip pakeisdamas tradicinį ramadas metodą. Taip pat pasodino naujas vynuogių rūšis, labiau tinkančias regiono geografinėms ir klimato sąlygoms. Miguel de Abreu buvo vienas iš pirmųjų vyndarių pradėjusių auginti Alvarinho vynuogių veislę už Monção-Melgaço subregiono ribų.

Vinho Verde vynas

Pavadinimas Vinho Verde tiesiogiai verčiamas kaip „Žalias Vynas”.  Vinho Verde vardu yra vadinami švelniai putojantys, SO2 prisotinti šio regiono vynai. Jų gamybos procesas yra paprastas. Prieš išpilstant vyną į butelius, jis yra švelniai prisotinamas angliarūgšte. Tokį vyną reikia vartoti nedelsiant. Jis nėra skirtas saugojimui. Kol kas toks “Vinho Verde vynas” Portugališko vyno ambasados nėra importuojamas.

“Žalio Vyno” vardas šio tipo vynams buvo suteiktas dėl žalsvos vyno spalvos, puikiai atliepiančios Vinho Verde regiono kraštovaizdį. Formaliai tokie vynai nėra priskiriami putojančių vynų kategorijai, tačiau yra mėgstami dėl savo lengvumo ir gaivumo.

Vinho Verde regionas

Vinho Verde vyno regionas turi idealias sąlygas kokybiško vyno gamybai. Vinho Verde yra puiki vieta ne tik mėgstantiems vyną, bet ir užburiantį Portugalijos gamtos grožį. Regionas yra suskirstytas į devynis subregionus: Monção ir Melgaço, Lima, Basto, Cávado, Ave, Amarante, Baião, Sousa, ir Paiva. Kiekvienas jų turi išskirtinių savybių, išreiškiamų jų vynuose. Regiono vynuogynai daugiausiai išsidėstę didžiausių regiono upių slėniuose.

Didžioji dauguma Vinho Verde gaminamų vynų yra balti. Jie pasižymi švaria spalva, natūralia rūgštele, gėlių ir vaisių aromatais.

Vinho Verde vyno regione taip pat gaminami ir puikūs raudonieji ir rožiniai vynai. Deja, šie vynai yra daug mažiau paplitę nei Vinho Verde baltieji. Regionas yra vėsus ir drėgnas, jame per metus iškrinta daug kritulių. Yra manoma, kad šios klimato sąlygos apsunkina raudonojo vyno vynuogių nokimą.

1999 metais Vinho Verde pradėti gaminti putojantys vynai. Natūralūs, unikalūs, turintys mažai alkoholio.

Papildoma informacija

Veislinis vynas

Vienos vynuogių veislės vynas