2007 metų vynas. KOPKE Colheita 2007 portas 0.75 l

2007 metu vynas. Porto vynas Kopke Colheita 2007. Derliaus metai: 2007. Vynuogių veislė: tradicinės Douro regiono vynuogės. Tūris: 0,75L. Stiprumas: 20%.

37,99

Aprašymas

2007 metų vynas. KOPKE Colheita 2007 portas 0.75 l

2007 metu vynas KOPKE Colheita 2007 portas: proginis portas, proginis vynas

Regionas: Douro, Portugalija

Vynuogių veislė: tradicinės Douro regiono vynuogės

Alkoholio koncentracija: 20,00%.

Vyno klasifikacija: DOC Douro

Techniniai duomenys: pH – 3,63, bendras rūgštingumas – 4,36 g/L, likutinis cukrus – 112 g/L

Vynuogynų aukštis virš jūros lygio: iki 600 metrų

Oenologas: Carlos Alves

2007 metų vynas. KOPKE Colheita 2007 portas

Rudai auksinė spalva su rausvais akcentais. Išsiskiria medienos, džiovintų vaisių, prieskonių ir vaisių aromatai. Rafinuotas skonis, atskleidžiantis tobulą rūgštingumą.

Patiekiamas atšaldytas, jis atskleidžia visą savo subtilumą ir rafinuotumą, ypač geriant su desertais pagamintais iš karamelės, džiovintų vaisių ir prieskonių, tokiais kaip karamelinis fondantas su obuoliais, imbiero želė, crème brulée. Taip pat tinka su vidutinio stiprumo sūriais. Geriausia patiekti 12–14°C temperatūroje.

Kiekvienas vynas pasakoja istoriją. Tačiau Kopke’s Colheitas pasakoja ją savaip. Paragauti vyno – tai paragauti istorijos, o šio 2007  m. Colheita atveju tai reiškia prisiminti nuostabų įvykį, pavyzdžiui, Rumunijos ir Bulgarijos įstojimą į Europos Sąjungą.

KOPKE vyno namai ir Sogevinus

Kopke istorija prasideda 1636 m., kai Nicolau Kopke iš Hamburgo atvyksta į Portugaliją kaip Hanzos sąjungos generalinis konsulas. Po dvejų metų, 1638 m., pirmieji vyno buteliai iškeliauja į Šiaurės Europą. Tuo pačiu Kopke vyno namai tampa seniausia Portugalijos Porto vyno eksporto bendrove. Palyginimui, Douro slėnis, kaip vyno gamybos regionas, demarkuotas tik 1756 metais.

1781 m. įsigijusi vyno ūkį Douro regione, vyno supirkimo ir prekyba besiverčianti įmonė tampa porto gamintoju. Portveino gamyba ir prekyba tampa pagrindine įmonės veikla. Nicolau Kopke & Co tampa inovacijų diegimo ir tradicinės vynininkystės puoselėjimo pavyzdžiu ir etalonu.

1828 m. Cristiano Nicolau Kopke, įmonės įkūrėjo Nicolau Kopke proproanūkiui 1836 m. suteikiamas Vilaro barono titulas. Po dešimties metų jo sūnėnui Joaquim Augusto Kopke tampa Massarelos baronu.

1841 m. įmonė pakeičia pavadinimą į C. N. Kopke kuris išlikęs iki šių dienų. Du pasauliniai karai stipriai pakenkė porto eksportui ir įmonės finansinei būklei. 1953 m. Kopke buvo parduota Barros šeimai. Pirkiniu ypač didžiavosi Barros vyno namams tuo metu vadovavęs Manuelis Barrosas.

Šiuo metu C.N. Kopke vyno darykla priklauso Sogevinus grupei. Sogevinus grupę 1998 m. įkūrė Ispanijos bankas „Caixanova“, įsikūręs Galicijoje. Sogevinus plėtra prasidėjo tik ją įsteigus. 1998 m. nupirkti Porto namai Cálem. Vėliau įsigytos porto vyno daryklos Burmester (2005), Kopke (2006) ir jau minėtoji Barros (2006).

Per beveik keturis savo veiklos šimtmečius Kopke portveino namai sukūrė nepriekaištingą reputaciją, pagrįstą aukščiausia gaminamo porto kokybe.

Portugališko vyno ambasada – C. N. Kopke vyno daryklos atstovai Lietuvoje

Didžiuojamės, kad Portugališko vyno ambasada yra pasirinkta atstovauti šį jau beveik 400 metų skaičiuojantį Porto vyno gamintoją.

Mūsų asortimente net keturių skirtingų kategorijų Kopke vyno daryklos Porto vynas:

– „Fine Port“. Tai universalus vynas, gautas sumaišius skirtingų derlių, mažiausiai 3 metus brandintus jaunus porto vynus. Šis vynas siūlomas trijų stilių – Tawny portas, Ruby portas ir baltas porto vynas. „Fine Port“ kategorijos porto vynai puikiai tinka pradėti pažintį su porto vynu.

– „Special reserve Porto“. Specialus Rezerva Porto vynas yra jaunų ir sodrių vynų mišinio rezultatas. Vynas ne mažiau kaip 7 metus brandinamas ąžuolo statinėse. Kopke Tawny Reserva ir Kopke Ruby Reserva vynai yra intensyviai vaisiški, elegantiški ir puikiai subalansuoti. Jie yra tinkami naudoti iš karto po išpilstymo į butelius.

– „Aged Port wine“. Ilgo brandinimo Portai, dažniausiai sutinkami kaip 10 metų, 20 metų, 30 metų ar 40 metų brandinti portveinai. Skaičius etiketėje žymi vidutinį vynų, iš kurių jis pagamintas, brandinimo laiką. Įvairių metų vynai maišomi, kol išgaunamas absoliučiai gundantis ir išskirtinio charakterio porto vynas. Tai unikalūs oenologų, besispecializuojančių vynų maišyme, kūriniai.

– “Colheita Porto” vynai. Kopke Colheita Port Wines yra žinomi visame pasaulyje dėl savo išskirtinės apdovanojimus pelniusios kokybės. Pagaminti iš vienerių metų derliaus, jie daug metų brandinami ąžuolo statinėse. Tai aukščiausios kategorijos, kokybės ir subtiliausio skonio kolekcinis Porto vynas.

Ypatingo paminėjimo nusipelno KOPKE Colheita 1941 m. porto vynas. Jis yra pelnęs daugybę tarptautinių apdovanojimų. Tarp kurių:

  • „International Wine Challenge“ – Red Colheita Trophy – Port Trophy (2016),
  • Decanter World Wine Awards – Platinos medalis (2016),
  • Concours Mondial de Bruxelles – Didysis aukso medalis (2016),
  • International Wine Challenge – Aukso medalis (2016),
  • International Wine & Spirits Competition – Aukso medalis (2016),
  • TEXSOM International Wine Awards – Aukso medalis (2016),
  • Robert Parker – 97 balai (2016),
  • Wine Spectator – 93 balai (2016).

Daugiau informacijos apie C.N. Kopke ir jų gaminamus vynus rasite porto vyno daryklos paskyroje https://kopke1638.com/

Papildoma informacija

Gamintojas

Regionas

Butelio dydis

Metai

Vyno tipas

Saldus