Putojantis rožinis vynas Murganheira Rose Bruto 2019 0.75 l

Putojantis rožinis vynas Murganheira Rose Bruto 2019 – sausas putojantis vynas. Veislės sudėtis: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional. Stiprumas: 13,5%. Juntami sunokusių vaisių aromatai. Subalansuotas rūgštingumas, išliekantys braškių, vyšnių ir citrusinių vaisių poskoniai.

16,99

Aprašymas

Putojantis rožinis vynas Murganheira Rose Bruto 2019

Putojantis rožinis vynas Murganheira Rose Bruto 2019: DOC Tavora Varosa, Portugalija

Veislės sudėtis: Tinta Roriz, Touriga Franca ir Touriga Nacional

Tūris: 0,75L

Stiprumas: 13,5%

Putojantis rožinis vynas Murganheira Rose Bruto 2019. Techniniai duomenys

Juntami sunokusių vaisių aromatai. Subalansuotas rūgštingumas, išliekantys braškių, vyšnių ir citrusinių vaisių poskoniai. Iš tiesų geras Portugališkas putojantis vynas.

Gamintojas: Sociedade Agrícola e Comercial do Varosa, S.A.

Brandinimo trukmė: 3 metai buteliuose su mielėmis

Oenologas: Marta Lourenço

PH: 3,11

Cukraus kiekis: 4,0-7,5 g/l

Platus putojančio vyno ir skirtingo dydžio vyno butelių pasirinkimas

Portugališko vyno ambasadoje rasite daugiau nei 20 skirtingų Tavora Varosa regiono, Murganheira ir Raposeira vyno daryklose pagamintų aukščiausios kokybės putojančių vynų.

Originalumo ieškantys renginių organizatoriai ar įspūdingos dovanos paieškose pasiklydę renginių dalyviai taip pat turės pasirinkimą. Mūsų asortimente:

Salmanazaras – 9 litrų dydžio putojančio vyno butelis
Imperialis (Mathusalemas) –  6
 litrų dydžio putojančio vyno butelis
Dvigubas Magnumas (Žerobamas) – 3 litrų dydžio putojančio vyno butelis
Magnumas – 1,5 litrų dydžio putajnčio vyno butelis

Žinoma didžiausias – tradicinio 0,75 litrų talpos putojančio vyno butelių pasirinkimas. Dažniausias putojantis vynas sausas.

Espumantes Raposeira / Murganheira

Sociedade Agrícola e Comercial do Varosa, įsikūrusi Tavora Varosa regione, gamina nepakartojamus Murganheira prekinio ženklo vynus. Tavora Varosa regionas apima Lamego, Tarouca, Moimenta da Beira, Armamar, Tabuaço, San João da Pesqueira, Sernancelhe ir Penedono savivaldybes. Visose jose bendrai yra auginama per 3.000 hektarų vynuogynų.

Regionui būdingas žemyninis klimatas. Palyginti nemažas 500-800 metrų aukštis virš jūros lygio lemia ilgas ir šaltas žiemas bei karštas ir sausas vasaras. Šio regiono vynuogynai auga lengvame, mažai vandenį sulaikančiame priesmėlio granito dirvožemyje. Visa tai sudaro puikias sąlygas putojančio vyno gamybai naudojamoms vynuogėms augti.

Putojančio vyno gamyba yra pagrindinė Távora-Varosa regiono vyndarystės kryptis. Putojančio vyno gamybos tradicija regione išlikusi dar iš XVII amžiaus. 1678 m. putojantį vyną čia pradėjo gaminti Cisterų vienuoliai. 1989 m. Tavora-Varosa regionas tapo pirmuoju nacionaliniu vyno regionu, kuriame buvo išskirta putojančio vyno gamyba.

Tarp baltų vynuogių veislių vyrauja „Malvasia Fina“, „Serceal“, „Gouveio“ ir „Chardonnay“. Tarp raudonų vynuogių – „Touriga Franca“, „Tinta Barroca“, „Touriga Nacional“, „Tinta Roriz“ ir „Pinot Noir“.

„Murganheira“, įkurta daugiau nei prieš 60 metų. Vyno darykla yra žinoma tiek šalies, tiek ir tarptautiniu mastu, kaip aukščiausios kokybės putojančio vyno gamintoja. Vyno darykla turi apie 30 hektarų nuosavų vynuogynų. Vynuogių žaliava gaunama iš daugiau nei 1000 Ha vyninei nepriklausančių vynuogynų.

Daugiau informacijos apie vyno daryklą Sociedade Agrícola e Comercial do Varosa ir jų gaminamus Murganheira vynus rasite vyno daryklos paskyroje https://murganheira.com/tradicao/

Daugiau informacijos apie Raposeira putojančio vyno daryklą ir jos gaminamus vynus rasite įmonės internetinėje paskyroje  https://cavesdaraposeira.com/home/ 

Papildoma informacija

Gamintojas

Metai

Regionas

Vyno tipas

Sausas

Butelio dydis

Vynuogių veislė

, ,